TCI CUTTING - Strojevi za rezanje vodom i FIBER lasersko rezanje

TCI CUTTING - Strojevi za rezanje vodom i FIBER lasersko rezanje

Visokokvalitetni strojevi za vodeno rezanje i strojevi za lasersko rezanje s najnovijom tehnologijom. Cjelovita rješenja koja zadovoljavaju sve potrebe naših kupaca i povećavaju njihov profit kao i konkurentnost. Iz našeg programa možete odabrati optimalno rješenje za potrebe vaše proizvodnje, strojeve za fiber lasersko rezanje i strojeve za rezanje vodom. Također u ponudi su i strojevi za lasersko rezanje cijevi i profila, te kompletna rješenja za skladištenje i automatsku manipulaciju materijala.

Waterjet - Strojevi za rezanje vodenim mlazom

WATERJET - rezanje vodenim mlazom
Rezanje vodenim mlazom može se klasificirati kao mehanička metoda. Energija koja nastaje kretanjem vode brzinom koja je tri puta veća od brzine zvuka koristi se i za rezanje čistom vodom i za abrazivno rezanje, a zatim se primjenjuje na dio koji se reže kako bi se proizvela mikroerozija. Rezanje vodenim mlazom ne stvara zaostalu toplinu na oštrici i stoga se fizička svojstva materijala ne mijenjaju.
REZANJE ČISTOM VODOM
Ova metoda je pogodna za rezanje tkanina, elastomera, vlakana, plastike, prehrambenih proizvoda, papira i drugih materijala, a temelji se na upotrebi tlaka vode do 6.500 bara s ekvivalentnom brzinom od 800-1000 m / sec, prolazeći kroz dijamantne vodene mlaznice (promjera desetine milimetra) usmjerene na materijal koji treba izrezati. Na taj se način potencijalna energija pretvara u kinetičku energiju, što rezultira brzinom vodenog mlaza koji može rezati materijal.
ABRAZIVNO REZANJE
Abrazivna obrada vodenim mlazom primjenjuje se kod materijala gdje rezanje čistom vodom nije dovoljno. Pomoću ove metode u vodu se dodaju abrazivne čestice. Spoj vode, zraka i abrazivnog sredstva odvija se u komori za miješanje da bi se abrazivni vodeni mlaz još jače ubrzao i usmjerio. Rezultat ove metode je proizvodnja snažnog abrazivnog vodenog mlaza s kapacitetom za rezanje, odvajanje ili perforiranje materijala različite debljine i gustoće, poput svih metala uključujući i legure na bazi titana i nikla, kamena, tehničke keramike, betona, prirodnog kamena čak i kaljenog stakla.
Waterjet, stroj za rezanje vodom, TCI cutting
TCI Cutting Waterjet sustavi za rezanje vodenim mlazom podijeljeni su u dvije serije:
 • BP Serija (Most - nosač glava za rezanje)
 • SM Serija (Mehanička ruka - nosač glava za rezanje)
Konfiguracija prema zahtjevu kupca. 100% prilagođena konfiguracija strojeva nakon temeljitog proučavanja potreba kupca omogućuje najviši stupanj prilagodbe proizvodnog procesa, te najveći stupanj fleksibilnosti uz smanjenje troškova do 60% i povećanje produktivnosti do 85%.
Svi TCI Cutting strojevi za rezanje vodenim mlazom uključuju:
 • Zaštitu stroja od vibracija
 • Optimalnu zaštitu rukovatelja u području rezanja
 • Jednostavno programiranje pomoću CAD/CAM software-a
 • Optimalna zaštita operatera kod pristupanja zoni rezanja
 • Reducirani troškovi zahvaljujući najmodernijem pogonskom sistemu
 • Stručnu tehničku podršku
Sistem vodenih mlaznica koje je razvio TCI Cutting kombiniraju iskustvo i tehnologiju s karakteristikama vode pod visokim tlakom, postižući jedinstvenu sposobnost rezanja za široku paletu materijala i debljina.
TCI Cutting Waterjet sistemi projiciraju vodu brzinom tri puta većom od brzine zvuka, zahvaljujući pretvorbi potencijalne energije u kinetičku pod pritiskom većim od 6.200 bara. Uz to, 3D rezna glava jedini je patentirani sustav na svijetu koji omogućava beskonačno okretanje i održavanje žarišne točke.
Tehnološke prednosti:
 • Rezanje cijelog niza materijala i debljina, čak i obojenih površina
 • Niska temperatura rezanja koja ne stvara toplinske promjene i rezidualna naprezanja materijala
 • Čisto rezanje bez štetnih isparavanja i bez potrebe za naknadnom obradom reza
 • Rezana površina ne puca i savija se
 • Maksimalna iskoristivost sirovine i minimalni ostaci kod rezanja
 • Vrlo stroge tolerancije
 • Mogućnost istovremenog izvođenja različitih tipova rezova
 • Isplativo za male i velike serije
 • Smanjeni operativni troškovi
Specifikacije:
 • Maksimalna simultana brzina pozicioniranja do 85 m/min
 • Inteligentni sustav za pomicanje do 4 neovisne glave koji omogućuje maksimalnu iskoristivost materijala
 • Softver za praćenje stanja potrošnog materijala stroja u stvarnom vremenu za provođenje preventivnog održavanja i izbjegavanje zastoja u proizvodnji
 • Potpuno automatizirani sustav strojnog čišćenja
 • Upravljačka jedinica je integrirana u kontrolno upravljački ormar koji je zaštićen od radnog područja stroja
 • Mogućnost utovara materijala s prednje i obje bočne strane
 • Autonomni operativni sustav
 • Sustav protiv sudara s digitalnom regulacijom osjetljivosti.
Područja primjene:
 • Aeronautika: legure, izolatori, karbonska vlakna, titan
 • Prehrambena industrija: meso, čokolada, kolači, riba
 • Automobilska industrija: legure, guma, kompoziti, koža
 • Građevinarstvo i konstrukcije: šipke, cijevi, profili, keramika, mramor, grede
 • Industrija igračaka: pjene, sintetička vlakna, polimeri, polipropilen
 • Metalurgija: čelik, nehrđajući čelik, legure, mesing
 • Drvna industrija i industrija namještaja: staklo, ogledala, drvo, tkanine
 • Reklamna industrija: pleksiglas, polietilen, PVC, vinil
TCI Cutting je svjetski lider u rješenjima za industrijsko rezanje vodom i laserom, prilagođenim inteligentnim sustavima automatizacije i inteligentnom softveru za upravljanje proizvodnjom.
Zahtjevi korisnika za kombinacijom rezanja vodom i plazmom potaknula je razvoj za pružanje fleksibilnosti i konkurentnosti na tržištu postavljajući plazma plamenik tik uz mlaznicu za vodu kako bi se povećalo korisno područje rezanja. Uz to, postoji mogućnost potopljenog rezanja plazmom na stroju za rezanje vodenim mlazom, radi čišćeg okoliša i niže razine zvuka. Glavna prednost rezanja plazmom je njegova brzina: 10 puta je brža od one rezanja s abrazivom za isti materijal i debljinu.
Softver za rezanje omogućuje maksimalno iskorištavanje sirovina, kao i automatsku prilagodbu potrošnje energije ovisno o konturi rezanja.
S druge strane, upotreba rezanja plazmom također dovodi do značajnih ušteda u održavanju instalacije i opreme pod visokim tlakom, kao i u radnom vremenu na perifernim uređajima stroja za rezanje vodom, jer će akumulirati manje vremena rada. Najvažnija značajka tehnologije rezanja HD plazmom visoke razlučivosti je da reže sav materijal koji je električno provodljiv. Idealno za rezanje običnog i nehrđajućeg čelika srednje ili velike debljine. Rezanjem HD plazmom pod vodom postižu se rezovi s vrlo malom deformacijom i općenitim smanjenjem buke u radnom području.

BP Serija strojeva za rezanje vodenim mlazom

TCI Cutting BP Seriju strojeva odlikuje konstrukcija mosta (nosač glava za rezanje) koja daje veliku robusnost i omogućuje rezanje velikih površina.
Pogon je osiguran AC motorom bez četkica preko zupčaste letve što omogućuje velika ubrzanja i brzine čime se smanjuje vrijeme rada.
Waterjet, strojevi za rezanje vodom, TCI cutting

BP-C Compact

Funkcionalnost, preciznost i profitabilnost za sve standardne primjene. Maksimalne performanse uz minimalna ulaganja i održavanje.
Više
Waterjet, strojevi za rezanje vodom, TCI cutting

BP-S Standard

Fleksibilnost i prilagodljivost ključni su za ostanak konkurentnosti na današnjem tržištu gdje se stalno postavljaju novi izazovi.
Više
Waterjet, strojevi za rezanje vodom, TCI cutting

BP-M Modular

Robusnost i fleksibilnost, ova serija uključuje sve prednosti standardne serije, s dodanom snagom za rezanje materijala velike debljine i površine.
Više
Waterjet, strojevi za rezanje vodom, TCI cutting

BP-H High

Ovu seriju karakterizira maksimalna kontrola visine na Z osi do 500 mm. Mogućnosti prilagodbe konfiguracije prema potrebama kupca su bezbrojne.
Više

SM Serija strojeva za rezanje vodenim mlazom

Ova serija strojeva za vodeno rezanje ima glavu za rezanje postavljenu na vrlo stabilnu i robusnu mehaničku ruku. Ovaj sustav rezanja nudi maksimalnu dostupnost radnom području i zahtijeva vrlo malo prostora za ugradnju.
Waterjet, strojevi za rezanje vodom, TCI cutting

SM-C Compact

Serija strojeva za rezanje vodenim mlazom razvijena je za jednostavno instaliranje, transport i nenadmašan omjer cijene i performansi.
Više
Waterjet, strojevi za rezanje vodom, TCI cutting

SM-S Standard

Profitabilnost i pristupačnost glavne su karakteristike ovih strojeva koji mogu zadovoljiti najčešće potrebe Waterjet rezanja.
Više
Waterjet, strojevi za rezanje vodom, TCI cutting

SM-M Modular

Ova serija strojeva za rezanje vodenim mlazom ima mogućnost ugradnje dodatnog neovisnog stola za rezanje kao i produženje glavnog stola za rezanje čime se znatno povećava produktivnost.
Više

Strojevi za lasersko rezanje metala

Temeljna svrha je inovacija i vrhunski tehnološki razvoj kako bi se zadovoljile sve potrebe za industrijskim rezanjem u širokom spektru materijala. Među proizvodima u našoj ponudi Spaceline Fiber ističe se kao prvi model laserskog 3D rezanja, dok modeli Smarttube Fiber ili sustav laserskog rezanja Dynamicline Fiber kao najsnažniji i najbrži sustavi rezanja u TCI Cutting proizvodnji.

Našim klijentima želimo ponuditi najbolji stroj za lasersko rezanje koji u potpunosti odgovara njihovim specifičnim potrebama.
FIBER lasersko rezanje
Sustav za prijenos laserskih zraka sastoji se od aktivnih optičkih vlakana i poluvodičkih dioda. Budući da im nije potreban rezonator plina imaju manju potrošnju energije i na taj način pružaju veću energetsku učinkovitost kao i uštedu troškova.
Sustavi Fiber laserskog rezanja mogu postići dvostruko veću izlaznu snagu istim napajanjem od CO2 sustava. Fiber sustavi također maju dodatne prednosti za rezanje tankog lima i obojenih metala poput bakra i titana.

Strojevi za 2D FIBER lasersko rezanje metala

Strojevi za lasersko rezanje metala, TCI cutting

Smartline Fiber

Ova serija nudi najinteligentnije i najkompaktnije Fiber strojeve za lasersko rezanje na tržištu.
Više
Strojevi za lasersko rezanje metala, TCI cutting

Dynamicline Fiber

Strojevi iz Dynamicline Fiber serije čista su snaga, bez gubljenja energije i proizvodne učinkovitosti.
Više
Strojevi za lasersko rezanje metala, TCI cutting

Speedline Fiber

Serija Speedline posebno je razvijena kako bi ponudila rješenja za lasersko rezanje velikih formata.
Više

Strojevi za 3D FIBER lasersko rezanje metala

Strojevi za lasersko rezanje metala, TCI cutting

Spaceline Fiber

Serija Spaceline Fiber zahvaljujući 5-osnoj glavi otvara novi svijet mogućnosti 3D laserskog rezanja.
Više
Strojevi za lasersko rezanje metala, TCI cutting

Dreamline Fiber

Dreamline Fiber serija otvara čitav novi svijet 3D mogućnosti proizvodnje s 5-osnim laserskim rezanjem.
Više
Strojevi za lasersko rezanje metala, TCI cutting

Smarttube Fiber

Rezanje cijevi i profila visokim performansama. Novi sustav za lasersko rezanje cijevi s 5-osnom glavom pogodan je za obradu cijevi 20 mm - 200 mm, kao i za zatvorene ili otvorene profile.
Više

Automatski utovar i istovar materijala

Kompletna paleta automatiziranih utovarivača lima s kojima utovar / istovar materijala na stolovima za rezanje postaje jednostavan postupak u tijeku rada.

Prilagođena automatizacija proizvodnih procesa omogućava da proizvodni proces bude fleksibilniji, smanjujući time troškove do 60% i povećavajući produktivnost za 85%.
Automatizirana učinkovitost sada je stvarnost. Uklanja ručne operacije na stroju za rezanje i optimizira zadatke povezane s opskrbom stroja. Ubrzajte vrijeme isporuke, optimizirajte produktivne rute i osigurajte ispravno obavljanje zadataka, bez pogrešaka.
automatizirani utovarivači lima


Mrežna stranica trgostal-lubenjak.hr koristi kolačiće (cookies) u svrhu analize prometa. Klikom na gumb "Prihvati" ili nastavkom korištenja ove stranice pristajete na korištenje kolačića.
Prihvati Više o kolačićima i promjena njihovih postavki