U smislu Opće uredbe o zaštiti podataka („GDPR“), voditelj obrade je:

TRGOSTAL-LUBENJAK društvo s ograničenom odgovornošću (u daljnjem tekstu: TRGOSTAL-LUBENJAK d.o.o.), upisano u registar pod brojem MBS: 080004120 pri Trgovačkom sudu u Zagrebu, sa sjedištem na adresi Krčelićeva 27, 10000 Zagreb, Hrvatska
E-mail: [email protected]

Ukoliko je to potrebno radi provođenja svrhe za koju ste dali privolu, vaši osobni podaci mogu biti proslijeđeni odabranom ovlaštenom partneru. Izraz „osobni podaci“ odnosi se na sve podatke koji utvrđuju identitet pojedinca, primjerice, prezime, ime, telefonski broj, datum rođenja, spol, e-adresu, poštansku adresu, IP adresu i sve ostale privatne podatke koje odlučite podijeliti s TRGOSTAL-LUBENJAK d.o.o. kao što je niže navedeno (točke 2. i 3.), u svrhu borbe protiv prijevare, TRGOSTAL-LUBENJAK d.o.o. može također pohraniti na ograničeno razdoblje podatke koji se odnose na transakcije izvršene na stranici.

1. Zaštita podataka

Drago nam je da ste posjetili naše mrežne stranice www.trgostal-lubenjak.hr ili www.profialat.hr (u danjem tekstu: Mrežne stranice) kao i na vašem interesu za artikle iz naše ponude. Zaštitu vaših osobnih podataka smatramo važnom. U ovoj Izjavi o privatnosti objašnjavamo kako prikupljamo osobne podatke, što radimo s istima, u koje svrhe i na kojoj zakonskoj osnovi to radimo, te koja prava i zahtjeve povezane s istima imate. Svi podaci prikupljeni su na prikladan i mjerodavan način te isključivo u svrhu obrade (točke 3. i 4.)

2. Prikupljanje i obrada Vaših osobnih podataka

a. Kad posjetite našu mrežnu stranicu mi pohranjujemo određene informacije o pregledniku i operacijskom sustavu koji koristite, podacima i vremenu vaše posjete, statusu pristupa (npr. jeste li mogli pristupiti mrežnoj stranici ili ste dobili poruku o pogrešci), korištenju funkcija mrežne stranice, pojmovima za pretraživanje koje ste unijeli, učestalosti kojom pristupate pojedinačnim mrežnim stranicama, oznaci datoteka kojima ste pristupili, iznosu prenesenih podatka, mrežnoj stranici s koje ste pristupili našim mrežnim stranicama i mrežnu stranici koju posjećujete s naših mrežnih stranica, bilo klikom na poveznice na našim mrežnim stranicama bilo izravnim unosom domene u polje za unos iste kartice (ili istog prozora) vašeg preglednika u kojem ste otvorili naše mrežne stranice. Također sedam dana čuvamo vašu IP adresu i naziv vašeg davatelja internetskih usluga iz sigurnosnih razloga, posebno kako bi spriječili i otkrili napade na našim mrežnim stranicama ili pokušaje prijevare.
b. Ostale osobne podatke pohranjujemo samo ako nam date te podatke, npr. u sklopu prijave, obrasca za kontakt, ankete, cjenovne konkurencije ili za izvršenje ugovora, pa čak i u tim slučajevima samo u mjeri u kojoj je to dopušteno na temelju vaše privole u skladu s primjenjivim zakonskim odredbama (daljnje informacije o tome možete pronaći u odjeljku „Zakonska osnova obrade“).
c. Niste zakonski ili ugovorno obvezni dati na raspolaganje svoje osobne podatke. Međutim, moguće je da određene funkcije naših web stranica ovise o dostupnosti osobnih podataka. Ako u tim slučajevima ne date na raspolaganje osobne podatke, to može rezultirati da funkcije nisu dostupne ili da su dostupne samo u određenoj mjeri.

3. Svrhe korištenja

a. Osobne podatke prikupljene kad posjetite našu mrežnu stranicu koristimo kako bi je na najprikladniji način prilagodili vašem korištenju i zaštitili naše IT sustave od napada i ostalih nezakonitih aktivnosti.
b. Ako nam date dodatne osobne podatke, npr. u sklopu prijave, obrasca za kontakt, ankete, cjenovne konkurencije ili za izvršenje ugovora, te podatke koristimo u navedene svrhe, u svrhu administracije kupaca i – ako je potrebno – u svrhu obrade i računovodstva poslovnih transakcija, u svakom slučaju u mjeri potrebnoj za to.
c. Osobni podaci prikupljaju se radi određenih, jasnih i legitimnih razloga kako bi ispunili jednu ili više sljedećih svrha:
(I) upravljanje narudžbama na Stranici
(II) vođenje statistike o poslovanju, provođenje istraživanja tržišta i ponašanja potrošača
(III) izrada i upravljanje bazom klijenata, što uključuje osobito tehničke operacije kao što su standardizacija, obogaćivanje i dupliciranje baze
(IV) obavljanje operacija koje se odnose na upravljanje kupcima
(V) odabir stranaka za provođenje istraživanja i promidžbenih aktivnosti
(VI) slanje pozivnica i promotivnih poruka. Korisnik može otkazati pretplatu na navedene poruke u bilo kojem trenutku klikom na poveznicu za tu svrhu, koja se nalazi na dnu e-poruke.
(VII) poštivanje naših zakonskih i regulatornih obveza
(VIII) borba protiv prijevare prema uvjetima navedenima u točki 4. u nastavku.

4. Borba protiv prijevare

U svrhu borbe protiv prijevare, TRGOSTAL-LUBENJAK d.o.o. je uspostavio sistem u sklopu kojeg može biti primoran:
(I) zatražiti od Vas, nakon izvršenog plaćanja, popratne dokumente za provjeru i osiguravanje novčane transakcije. Navedeni dokumenti bit će zatraženi od Vas u slučaju automatskog upozorenja koje se aktivira zbog određenih informacija u Vašoj narudžbi.
(II) blokirati Vašu narudžbu, ako je Vaš korisnički račun korišten za počinjenje prijevare
(III) proslijediti Vaše osobne podatke pravnim institucijama u slučaju podizanja tužbe ili na zahtjev pravosudnih tijela

5. Prijenos osobnih podataka trećim stranama; dodaci za društvene mreže

Samo TRGOSTAL-LUBENJAK d.o.o. i partnerske tvrtke koje su ugovorno vezane za TRGOSTAL-LUBENJAK d.o.o. te koje obrađuju Vašu narudžbu imaju pristup ustupljenim informacijama. Službe unutar tvrtke TRGOSTAL-LUBENJAK d.o.o. koje imaju (u okviru svojih ovlasti) pristup Vašim osobnim podacima su komercijalne službe, administrativne službe, tehnička služba i tijela nadležna za kontrolu (revizor, služba za unutarnju reviziju itd.). Javna tijela, sudski službenici, javni činovnici i tijela nadležna za naplatu dugova također mogu biti primatelji osobnih podataka, isključivo radi ispunjavanja zakonskih obveza.

a. Naše mrežne stranice također sadrže ponude trećih strana. Kliknete li na takvu ponudu, mi prenosimo podatke odgovarajućem pružatelju usluge u mjeri u kojoj je potrebno (npr. informacija da ste tu ponudu našli preko nas, i ako je primjenjivo, dodatne informacije koje ste već u tu svrhu dali na našim web stranicama).
b. Kad na našim web stranicama koristimo posebno društvene dodatke s društvenih mreža kao što su Facebook, Twitter i Google+, integriramo ih na sljedeći način: Kad posjetite naše mrežne stranice, društveni se dodaci deaktiviraju, tj. podaci se ne šalju operaterima tih mreža. Želite li koristiti neku od mreža, kliknite na odgovarajući društveni dodatak da uspostavite izravnu vezu s poslužiteljem odgovarajuće mreže. Ako imate korisnički račun na mreži i prijavljeni ste kad aktivirate društveni dodatak, mreža može povezati vašu posjetu naših web stranica s vašim korisničkim računom. Ako to želite izbjeći, odjavite se s mreže prije aktiviranja društvenog dodatka. Društveni dodatak ne može povezati posjetu s ostalim Trgostal-Lubenjak mrežnim stranicama sve dok ne aktivirate postojeći društveni dodatak.Kad aktivirajte društveni dodatak, mreža prenosi sadržaj koji postane dostupan izravno vašem pregledniku i koji ga integrira u naše web stranice. U toj situaciji mogu se vršiti i prijenosi podataka koje pokreće i kontrolira odgovarajuća društvena mreža. Vaša veza s društvenom mrežom i prijenosi podataka odvijaju se između mreže i vašeg sustava, a vaše interakcije na toj platformi regulirane su isključivo politikama privatnosti te mreže.

Društveni dodatak ostaje aktivan dok ga ne deaktivirate ili izbrišite svoje kolačiće.

Napomene o kolačićima

6. Analiza podataka o korištenju; korištenje alata za analizu

a. Željeli bismo što preciznije prilagoditi sadržaj naših mrežnih stranica vašim interesima te na taj način poboljšati našu ponudu. Kako bismo utvrdili što se preferira i koja su posebno popularna područja naših mrežnih stranica, koristimo sljedeće alate za analizu: Google Analytics.
b. Kod korištenja alata za analizu, podaci se mogu prenijeti na poslužitelje koji se nalaze u SAD-u i ondje biti obrađeni. Molimo da primite na znanje sljedeće: Europska unija smatra da u SAD-u ne postoji „odgovarajuća razina zaštite“ za obradu osobnih podataka u skladu sa standardima EU. Međutim, ta razina zaštite može se zamijeniti za pojedine tvrtke certifikacijom u skladu s tako zvanim „Europsko-američkim sustavom zaštite privatnosti“ (EU-U.S. Privacy Shield).
c. Ako ne želite da prikupljamo i analiziramo podatke o vašoj posjeti naše mrežne stranice korištenjem ovdje navedenih alata za analizu, možete u svakom trenutku odustati s početkom primjene u budućnosti („opt-out“).
d. U nastavku ćete pronaći informacije o pružateljima alata za analizu koje koristimo i odgovarajućim opcijama odustajanja:
i. Google Inc. („Google“):
Google je certificiran prema Europsko-američkom sustavu zaštite privatnosti.
Moguće je spriječiti prijenos podataka te prikupljanje i obradu istih od strane Googlea. Google vas obavještava o tome putem sljedeće poveznice: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=en.

7. Informacije vezane za korištenje (usmjeravanje i preusmjeravanje)

Kako bismo vašim potrebama i interesima konkretnije prilagodili naš online marketing (npr. oglašavanje putem banera) na web stranicama naših partnera za preusmjeravanje (Flashtalking, Google Adwords, Google Doubleclick i Vivaki), koristimo tako zvane tehnologije za preusmjeravanje. Vaš interes za naše proizvode i usluge pohranjuje se u kolačićima. Ti se kolačići čitaju i koriste prilikom posjete ostalih web stranica koje rade zajedno s našim partnerima za preusmjeravanje kako bi vas mogli obavijestiti što je više moguće fokusirajući se na vaše interese. To se radi anonimno, tj. ne može vas se identificirati pomoću preusmjeravanja.

Ako ne želite da Trgostal-Lubenjak d.o.o. i njegovi partneri za preusmjeravanje prikupljaju, pohranjuju i analiziraju informacije o vašoj posjeti i da prilagode oglašavanje putem banera vašim interesima, možete u svakom trenutku odustati s početkom primjene u budućnosti (opt-out).

Kolačić za odustajanje je postavljen u vaš preglednik kako bi tehnički implementirao vaš prigovor. Taj se kolačić koristi isključivo za povezivanje vašeg prigovora. Molimo imajte na umu da se iz tehničkih razloga kolačić za odustajanje može koristiti samo za preglednik s kojeg je postavljen. Ako obrišete kolačiće ili koristite drugi preglednik ili drugi terminalni uređaj, molimo da ponovo odaberete mogućnost odustajanja.

Uporabom kolačića od treće strane može se upravljati i onemogućiti je na sljedećoj web stranici:

http://www.youronlinechoices.com/hr

8. Sigurnost

Obavještavamo Vas da poduzimamo sve potrebne mjere predostrožnosti kako bismo sačuvali sigurnost Vaših osobnih podataka, a osobito kako bismo spriječili njihovo narušavanje, oštećenje ili neovlašteni pristup treće strane. Šifriranje i anonimizacija samo su neka od sredstava koja koristimo u tu svrhu.

Koristimo tehničke i organizacijske sigurnosne mjere kako bi zaštitili vaše podatke od manipulacija, gubitaka, prijetnji ili pristupa od strane neovlaštenih osoba. Naše se sigurnosne mjere kontinuirano unapređuju sukladno tehnološkom razvoju.

9. Suglasnost

Kada kliknete na „Nastavi” prilikom izrade svog korisničkog računa, navedeno je da „Prijavom ostvarujete pristup svim našim ekskluzivnim pogodnostima i prihvaćate našu politiku zaštite podataka”. Kada odlučite podijeliti svoje osobne podatke na stranici klikom na „Nastavi”, ili u skladu s točkom 4., dajete svoju suglasnost za prikupljanje i korištenje osobnih podataka, u skladu s odredbama ove Povelje i važećeg zakonodavstva

10. Zakonska osnova obrade

a. U onoj mjeri u kojoj ste nam dali svoju privolu za obradu svojih osobnih podataka, ta je privola zakonska osnova za obradu (čl. 6., st. 1., točka a) GDPR-a).
b. Za obradu osobnih podataka u svrhu pokretanja ili izvršenja ugovora s vama (čl. 6., st. 1., točka b), GDPR je zakonska osnova.
c. U onoj mjeri u kojoj je obrada vaših osobnih podataka nužna radi ispunjenja naših pravnih obaveza (npr. za zadržavanje podataka), ovlašteni smo to činiti temeljem čl. 6., st. 1., točka c) GDPR-a.
d. Uz to, mi obrađujemo osobne podatke u svrhu čuvanja naših legitimnih interesa i legitimnih interesa trećih strana temeljem čl. 6., st. 1., točka f) GDPR-a. Održavanje funkcionalnosti naših IT sustava, marketing naših proizvoda i usluga te proizvoda i usluga trećih strana, kao i dokumentiranje poslovnih kontakata kako je propisano zakonom, predstavljaju takve naše legitimni interesi.

11. Brisanje Vaših osobnih podataka

Vaša IP adresa i naziv vašeg internetskog pružatelja usluge, koje pohranjujemo samo iz sigurnosnih razloga, bit će izbrisati nakon sedam dana. Inače brišemo vaše osobne podatke čim se svrha za koju smo prikupljali i obrađivali podatke prestane primjenjivati.

Prikupljeni podaci čuvaju se od posljednje transakcije na mrežnoj stranici ili od posljednjeg ažuriranja Vašeg korisničkog računa. U nedostatku nove transakcije ili ažuriranja računa tijekom petogodišnjeg razdoblja, Vaši osobni podaci se automatski brišu. Određeni bankovni podaci čuvaju se na razdoblje od trinaest mjeseci u svrhu borbe protiv prijevare, računajući od datuma posljednje transakcije na Stranici ili od posljednjeg ažuriranja korisničkog računa. Ako označite polje „Spremi”, Vaši bankovni podaci pohranit će se za Vaše buduće narudžbe.

12. Prava ispitanika

Sukladno Uredbi EU 2016/679, Klijent uživa različita prava:
- pravo pristupa osobnim podacima
- pravo na ispravak osobnih podataka
- pravo brisanja osobnih podataka
- pravo ograničenja obrade podataka
- pravo na prenosivost podataka
- pravo na prigovor

Pravo pristupa, ispravljanja i brisanja podataka možete ostvariti direktno na svom korisničkom računu. Pravo ograničavanja obrade, preuzimanja podataka i prigovora, možete ostvariti kontaktiranjem Trgostal-Lubenjak d.o.o.
- elektronskom poštom: na [email protected]
- običnom poštom na adresu TRGOSTAL-LUBENJAK d.o.o. Krčelićeva 27, 10000 Zagreb, Hrvatska.

Ako je to potrebno, Klijent može podnijeti prigovor nadzornom tijelu.
a. Kao ispitanik imate pravo na pristup (čl. 15. GDPR-a), pravo na ispravak (čl. 16. GDPR-a), pravo na brisanje (čl. 17. GDPR-a), pravo na ograničenje obrade (čl. 18. GDPR-a) i pravo na prenosivost podataka (čl. 20. GDPR-a).
b. Ako ste dali privolu za našu obradu vaših osobnih podataka, imate pravo opozvati svoju privolu u bilo kojem trenutku. Zakonitost obrade vaših osobnih podataka prije opoziva ostaje nepromijenjena. Takve podatke možemo dalje obrađivati temeljem druge važeće zakonske osnove, npr. za ispunjenje naših zakonskih obveza (vidi odjeljak „Zakonska osnova obrade“). Opoziv svoje privole možete provesti na sljedećoj poveznici:

Opoziv privole

c. PRAVO NA PRIGOVOR
Imate pravo na prigovor u bilo kojem trenutku obrade vaših osobnih podataka temeljem čl. 6., st. 1., točka e) GDPR-a (obrada podataka od javnog interesa) ili čl. 6., st. 1., točka f) GDPR-a (obrada podataka temeljena na ravnoteži interesa) na temeljima koji se odnose na vašu specifičnu situaciju. Ako uložite prigovor, vaše osobne podatke ćemo obrađivati samo ako dokažemo da postoje uvjerljivi legitimni razlozi koji nadilaze vaše interese, prava i slobode, ili radi postavljanja, ostvarivanja ili obrane pravnih zahtjeva.
d. Molimo vas da svoje zahtjeve ili izjave po mogućnosti uputite na sljedeću adresu za kontakt:
E-mail: [email protected]
e. Ako vjerujete da obrada vaših osobnih podataka krši zakonske uvjete, imate pravo podnijeti pritužbu nadležnom nadzornom tijelu za zaštitu podataka (čl. 77. GDPR-a).

13. Newsletter

Ako se pretplatite na newsletter ponuđen na našoj mrežnoj stranici, podaci koji je nalaze u pretplati na newsletter koristit će se samo za slanje newslettera, osim ako ne pristanete na njihovo daljnje korištenje. U bilo kojem trenutku možete otkazati pretplatu pomoću opcije otkazivanja pretplate navedene u newsletteru.

14. Kolačići

Kako bismo Vam pružili bolje korisničko iskustvo, mjerimo broj pregledanih stranica, broj posjeta, kao i aktivnost posjetitelja na stranici i njihovu učestalost povratka. U tu svrhu upotrebljavamo tehnologiju „kolačića". Kolačić ne može utvrditi Vaš identitet. Općenito, on pohranjuje informacije vezane uz navigaciju Vašeg računala na našoj stranici (posjećene stranice, datum i vrijeme posjeta stranica itd.), kako bi ih mogli učitati tijekom sljedećih posjeta.

Podaci prikupljeni kolačićima su isključivo i strogo pohranjeni za internu uporabu i nikada se ne prenose trećim stranama. Upotreba kolačića prvih strana ili trećih strana, koji nisu nužni za funkcioniranje mrežne stranice, iziskuje Vašu izričitu suglasnost. Izražavanje suglasnosti ili protivljenja upotrebi kolačića vrši se odgovarajućim podešavanjem postavki pretraživača.

Kolačići pod nazivom „Reklamni kolačići“ prate Vaša pretraživanja i pohranjuju pregledane proizvode, a zatim u roku od najviše 90 dana prikazuju reklamne bannere koji se odnose ili ne na prethodna pretraživanja. Navedeni kolačići povezani su s Vašim internim profilom (no ne mogu utvrditi Vaš identitet). Oni također iziskuju Vašu izričitu suglasnost, kao što je gore navedeno.

Dodatne informacije o kolačićima koje koristimo i njihovim funkcijama mogu se pronaći u Izjavi o kolačićima.

Napomene o kolačićima

Naši partneri

Mrežna stranica trgostal-lubenjak.hr koristi kolačiće (cookies) u svrhu analize prometa. Klikom na gumb "Prihvati" ili nastavkom korištenja ove stranice pristajete na korištenje kolačića.
Prihvati Više o kolačićima i promjena njihovih postavki