MARKATOR i FlyMarker - Sustavi za označavanje

MARKATOR i FlyMarker - Sustavi za označavanje

MARKATOR Manfred Borries GmbH prva adresa za CNC prijenosni sistem označavanja, označavanje utiskivanjem, reljefni tisak, sustavna označavanja i konvencionalna označavanja. Stručnjaci za trajno i ekonomično označavanje industrijskih dijelova i sprječavanje krivotvorenja. Razvoj i proizvodnja visoko kvalitetnih sustava za konvencionalno, točkasto te iglično označavanje već više od 30 godina. Svakom zahtjevu kupca pristupa se individualno i precizno. Cilj je postići najvišu moguću kvalitetu. Veliku važnost pridaje se kvalitetnom razvoju sustava za označavanje u direktnom kontaktu s korisnicima a rezultat je sustav koji je u potpunosti naklonjen korisniku. Stalni dijalog s klijentima i njihovim aplikacijama koji pomaže održavati kontinuirani razvoj i inovacije za optimizaciju asortimana. Od kolovoza 2004. MARKATOR je certificiran i prema ISO standardu.

Točkasto označavanje
Osciliranje igle od tvrdog metala te pomicanje u dvije osi, x i y, pokretano je pneumatskim ili elektroničkim pogonom. Ovisno o frekvenciji označavanje je točkasto ili kao kontinuirana linija, savršena za znakove, logotipe, 2D kodove, kao npr. Data Matrix kod. Sila proizvedena označavanjem je zanemariva te neoštećuje materijal.

Označavanje struganjem
Pri označavanju struganjem, za razliku od točkastog označavanja, igla ne udara u materijal. Igla (od tvrdog metala ili dijamanta) je utisnuta u materijal te u tom položaju putuje po osima x i y. MARKATOR sistem za označavanje struganjem nudi optimalno prilagodljiv i visokokvalitetan sistem označavanja velikom brzinom. Sistem je pogodan skoro za sve materijale – od čelika do materijala osjetljivih na tlak i savijanje.

Točkasto-jednostruko označavanje
Alternativa točkastom označavanju je točkasto jednostruko označavanje koje radi na principu oscilacije igle pokretane pneumatski ili električno. Točkasto jednostruko označavanje se postiže unaprijed definiranim hodom igle. Kroz precizno definirano kretanje igle, fontovi mogu biti kao 5x7 ili 9x13. Tehnologijom točkastog jednostrukog označavanja je moguće označiti proizvode preciznim Data Matrix kodom.

Primjeri označavanja

Izgled oznaka označenih na različitim materijalima sa Markator uređajima za označavanje.
strojno označavanje metala, šasije, vin brojeva, šarži, lotova, karbona, plastike, cijevi, profila, pločica
Više primjera označavanja

Servis i podrška

Trgostal-Lubenjak d.o.o. je od 2012. godine ovlašteni distributer i serviser Markator uređaja za označavanje. Također nudimo uslugu označavanja, a možete zatražiti i prezentaciju na licu mjesta na radnim komadima koje označavate kao i obuku operatera.

Ručni - prijenosni sustavi za označavanje

Mobilni. Kompaktni. Spremni za upotrebu u bilo kojem trenutku. Bez obzira radi li se o pneumatskom ili potpuno elektromagnetskom akumulatorskom uređaju ovaj prijenosni sustav za označavanje nudi punu fleksibilnost u korištenju.
uređaj za označavanje

FlyMarker mini
65/30

Površina označavanja65 x 30 mm
Pogon igleElektromagnetski
IzvedbaPrijenosni
Više
uređaj za označavanje

FlyMarker mini
65/30 4,3" touch

Površina označavanja65 x 30 mm
Pogon igleElektromagnetski
IzvedbaPrijenosni
Više
uređaj za označavanje

Glave za označavanje
MV5 M50/M80/M120

Površina označavanja50 x 25 mm
50 x 45 mm
80 x 25 mm
80 x 45 mm
120 x 25 mm
120 x 45 mm
Pogon iglePneumatski
IzvedbaPrijenosni
Više
uređaj za označavanje

FlyMarker mini
85/45 plus

Površina označavanja85 x 45 mm
120 x 45 mm
Pogon igleElektromagnetski
IzvedbaPrijenosni
Više

Stolni sustavi za točkasto označavanje

Stolni sustavi označavanja idealni su za precizno i lako označavanje malih i srednjih obradaka. Strojevi za označavanje sa elektromagnetskim pogonom igle i integriranom upravljačkom jedinicom kompaktniji su i fleksibilniji s obzirom da nije potreban dovod komprimiranog zraka, dok su strojevi za označavanje sa pneumatskim pogonom igle idealni za velike serije označavanja.
uređaj za označavanje

FlyMarker mini 120/100 STATION

Površina označavanja120 x 100 mm
Pogon igleElektromagnetski
IzvedbaStolni
Više
uređaj za označavanje

MV5 T0

Površina označavanja100 x 100 mm
200 x 100 mm
Pogon iglePneumatski
IzvedbaStolni
Više

Stolni sustavi za označavanje struganjem

Stolni uređaj za označavanje struganjem sa pneumatskim pogonom igle impresionira iznimnom kvalitetom označavanja i tihim radom.
MV5 VT0 najbolji profesionalni uređaj stroj za označavanje metala, čelika, inoxa, karbona, plastike, svih vrsta materijala

MV5 VT0

Površina označavanja100 x 100 mm
Pogon iglePneumatski
IzvedbaStolni
Više


Mrežna stranica trgostal-lubenjak.hr koristi kolačiće (cookies) u svrhu analize prometa. Klikom na gumb "Prihvati" ili nastavkom korištenja ove stranice pristajete na korištenje kolačića.
Prihvati Više o kolačićima i promjena njihovih postavki