JBO Shark - Glodala za izradu navoja

JBO Shark - Glodala za izradu navoja

  • utorak, 23.8.2022.

Efikasnost kroz inovacije

'Shark', je glodalo za izradu navoja koje jasno nadmašuje konvencionalne koncepte alata u smislu produktivnosti i vijeka trajanja. Glodalo s više zuba dostupno je u tri verzije za širok raspon materijala.

JBO Johs. Boss je njemačka tvrtka s iskustvom u tehnologiji proizvodnje alata za izradu navoja. Svojim najnovijim razvojem glodala za izradu navoja 'Shark' uspješno je omogućila svom krugu korisnika visoko povećanje produktivnosti uz još bolju kvalitetu.

Naš dobavljač JBO jedan je od vodećih proizvođača za izradu alata za strojnu obradu i alata za kontrolu navoja koji već u šest generacija besprekidno razvija i proizvodi u tvornici u Albstadtu. Više od stotinu godina intenzivno se bavi alatima za izradu navoja.

Iskustvo i zahtjevi korisnika implementirani su u novi razvoj

Za potpuno novo razvijenu seriju glodala za izradu navoja visokih performansi uzimani su u obzir različiti razvojni projekti proteklih godina i objedinjena su sva pozitivna otkrića u jednom alatu.

Glodalo za izradu navoja visokih performansi 'Shark' prošlo je sve interne testove, ali i testove korisnika koji se bave izradom unutarnjih navoja bilo koje vrste s najboljim ocjenama. S obzirom na stalno rastuće zahtjeve za boljim i kvalitetnijim alatima s kojima se suočavaju korisnici u industriji, razvojni inženjeri u JBO tražili su značajan korak naprijed u produktivnosti, dok su u isto vrijeme alati morali zadržati otpornost i na mehaničko trošenje.

Upečatljivo ime 'Shark' upućuje na niz karakteristika koje se pripisuje ovom najnovijem proizvodu: Jak, ciljno usmjeren, odlučan i agresivan. Za korisnika to znači da je „ugriz“ alata intuitivno vidljiv u stvarnom proizvodnom procesu, a istovremeno nudi izraženu stabilnost.

Ta se subjektivna percepcija u konačnici očituje u konkretnim parametrima vezanim uz faktor produktivnosti. Glodalo visokih performansi univerzalno je primjenjivo i prikladno za obradu širokog raspona materijala. Od čelika i lijevanog željeza do obojenih metala i legura od nikla. Urezuje desno, ali je izvedba sa lijevom spiralom. Rezultat nejednakog nagiba spirale su iznimno niske vibracije, što mu omogućuje primjenu u teškim uvjetima.

U isto vrijeme, visoka kvaliteta površine je postignuta u komponenti zahvaljujući posebnoj značajki dizajna. Velik broj zuba i novi progresivni dizajn žljebova također doprinose ostvarivom povećanju produktivnosti.
Varijanta glodala za navoje GF Shark (lijevi) za metričke standardne navoje s cilindričnim prihvatom i za 2×D duljine rezne oštrice dostupna je od M3 do M14 i sa kanalom za hlađenje. Fini navoji mogu se proizvesti od nominalnog promjera standardnog navoja. GFT Shark (desni) prikladan je za standardne metričke navoje na komponentama s tankim stijenkama, male dimenzije navoja i za duboke navoje. Ima tri puna profila navoja i može obraditi dubinu navoja do 3×D.

U nekim slučajevima, vrijeme obrade smanjeno je za više od dvije trećine

Alat za izradu navoja karakteriziraju kratki vremenski ciklusi. Na primjer, u usporednim testovima strojne obrade s dva konkurentska proizvoda, Shark je postigao značajno smanjenje vremena izrade od 2,47s u usporedbi s 3,73s i 9,50s. Rezultati su bili slični s obzirom na vijek trajanja alata. Slično dobri rezultati postignuti su u pogledu vijeka trajanja alata.

Rezultati reprezentativne serije testova mogu se sažeti na sljedeći način: sa sva tri ispitana alata Shark je postigao vijek trajanja od više od 7000 navoja, dok su tri alata od dva konkurenta postigla vijek trajanja alata od gotovo 2500 ili čak nešto manje od 1.000. Glodalo za izradu navoja dostupno je u tri osnovne izvedbe.

Prva izvedba je GF Shark, dizajnirana je za metričke navoje. Ima ravnu dršku i duljinu radnog dijela od 2×D. Sve njegove podvarijante (M3 do M14) isporučuju se s kanalom za hlađenje. Zbog svog posebnog dizajna, može se koristiti i za proizvodnju finih navoja koji sadrže mjere počevši od nominalnog promjera navoja standardnog navoja. Na primjer, navoj M8×1 ili navoj M12×1 može se proizvesti s GF Shark M6.

GFM Shark višenamjensko glodalo za standardne i fine navoje dostupno za nominalni promjer navoja od 14 mm za metrički korak od 1 mm, 1,5 mm, 2 mm i 3 mm u standardnom programu. Ostale dimenzije također se mogu proizvesti kao specijalni alati. GFT Shark se koristi za metričke pravilne navoje na komponentama s tankim stijenkama, za male dimenzije navoja i za duboke navoje. Ima tri puna profila navoja i može obraditi dubinu navoja do 3×D. Od veličine M4, serija je opremljena kanalom za hlađenje. Kao držač koristi se ravni prihvat.

Razvoj i testiranje kao stalni proces

Daljnji razvoj je mjera svih stvari. Vrlo dobro razumijevanje procesa kupaca, stručan odabir materijala, korištenje sofisticiranih procesa i profesionalna, visoko motivirana predanost uvijek su jamstvo za inovativna i napredna rješenja.

Sva nova dostignuća testiraju se u Albstadtu na strojevima koji su predviđeni isključivo za testiranja. Nova dostignuća prolaze kroz faze do najsitnijih detalja, tako je bilo i sa serijom glodala za izradu navoja Shark. U potpunosti je razvijena i optimizirana unutar tvrtke.
Najbolja glodala za navoje


Mrežna stranica trgostal-lubenjak.hr koristi kolačiće (cookies) u svrhu analize prometa. Klikom na gumb "Prihvati" ili nastavkom korištenja ove stranice pristajete na korištenje kolačića.
Prihvati Više o kolačićima i promjena njihovih postavki