EUROBOOR - Magnetne bušilice, glodalice, brusilice

EUROBOOR - Magnetne bušilice, glodalice, brusilice

Euroboor je proizvođač visokokvalitetnih bušilica sa magnetskim postoljem, bušilica za tračnice, glodalica za obradu rubova, kružnih i tračnih pila za metal, vakuum pumpi, brusilica za krunska svrdla kao i industrijskih magneta za podizanje tereta. Euroboor strojevi smatraju se tržišnim standardom u kvaliteti, pouzdanosti, učinkovitosti i točnosti. Primaran cilj je nadmašiti očekivanja naših kupaca za rad s Euroboor alatima.

Također proizvodi krunska svrdla, roto glodala, spiralna i stepenasta svrdla, upuštače, cirkularne i tračne listove pila za metal. U Eurobooru smatraju da je važno kontinuirano ulagati u tehničke inovacije kako bi vaš rad bio lakši i sigurniji. Te se inovacije dosljedno primjenjuju u širokom spektru modela iz naše ponude.

NOVO! Bušilica s vakuumskim postoljem

Vakuumska bušilica

S novim Euroboor VAC.50s+ strojem za bušenje mogućnosti su beskrajne. Ovaj revolucionarni stroj za bušenje posebno je napravljen za horizontalnu primjenu na nemagnetnim površinama i površinama sa slabom magnetskom permeabilnošću. Zapravo se lijepi na gotovo sve glatke površine (kao što su aluminij, nehrđajući čelik, plastika, kompoziti, mjed, bronca, cink, olovo ili čak bakar) koristeći jedinstvenu tehnologiju vakuuma.

Više informacija

Bušilice s magnetnim postoljem

Najnovija linija bušilica sa magnetnim postoljem koristi pametnu i intuitivnu elektroniku, koja će produžiti životni vijek strojeva i smanjiti troškove održavanja na minimum.

Magnetne bušilice

Euroboor strojevi opremljeni su inovativnom elektronikom i stoga ne samo da nude više sigurnosti, već također omogućuju značajnu uštedu troškova. Strojevi smanjuju rizik od oštećenja stroja, alata i radnog komada. Strojevi također štite rukovatelje u slučaju prekomjernih vibracija ili naglih pomaka. Uz sigurnost i učinkovitost također je vrlo važna značajka i životni vijek strojeva koji je znatno je duži i samim time izbjegava velike troškove održavanja. Neke od sigurnosnih funkcija Euroboor bušilica:
SENSORTEC - LED indikator magneta

Upravljačka ploča na bušilici sa magnetnim postoljem dizajnirana je za maksimalnu jednostavnost upotrebe i sigurnost. Na njoj se nalazi LED indikator magneta koji pokazuje da li je magnetska sila dovoljna da započnete bušenje, upuštanje ili urezivanje navoja.

Dvije su mogućnosti:

LED indikator svijetli ZELENO kada je dovoljna generirana sila magneta za prianjanje na podlogu.
LED indikator svijetli CRVENO kad generirana sila magneta nije dovoljna za prianjanje na podlogu zbog:

 • Površina nije ravna
 • Radni komad ima slabu magnetsku permeabilnost (npr. Aluminij)
 • Radni komad je premazan ili obojan
 • Debljina radnog komada nije dovoljna

GYRO-TEC - sigurnosna funkcija

GYRO-TEC funkcija ima žiroskopski senzor koji otkriva akceleraciju i pomicanje bušilice u bilo kojem smjeru. Sigurnosna funkcija GYRO-TEC uključuje se tri sekunde nakon pokretanja motora. Ukoliko bušilica prepozna nagli ili neželjeni pokret, elektronika će se automatski isključiti motor. Ova sigurnosna funkcionalnost nudi dodatnu zaštitu u raznim okolnostima, kao što su:

 • Nagli gubitak magnetske sile tijekom rada
 • Prekomjerne vibracije uzrokovane nepravilnim postupkom bušenja, istrošenim alatima i sl..
 • Naglo pomicanje radnog komada na koji je pričvršćena bušilica sa magnetnim postoljem

Četkice

Četkice na bušilici sa magnetnim postoljem opremljene su sa dvije sigurnosne funkcije. Svrha obje funkcije je planiranje pravovremene reakcije i izbjegavanje dodatnih troškova neočekivanim zastojima u radu ili nepotrebnom zamjenom dijelova.

Indikator istrošenosti četkica motora

Na vrhu kućišta motora nalazi LED indikator istrošenosti četkica motora. U normalnim okolnostima indikator je ugašen. Kada LED indikator zasvijetli crveno znači da su četkice istrošene do razine na kojoj se savjetuje njihova zamjena.

Automatsko isključivanje motora

Kada se četkice motora istroše do razine na kojoj je potrebna zamjena, motor će se automatski isključiti kako bi se spriječilo oštećenje kućišta. Kada se motor automatski isključi, LED indikator istrošenosti četkica motora više ne svijetli.

Zaštita napajanja

Funkcija zaštite napajanja je dvostruka; sastoji se od stabilizacije napona i od prednaponske zaštite.

Ugrađene posebne sigurnosne komponente u elektronici stroja čini ga pouzdanijim u situacijama u kojima napajanje može biti različite kvalitete zbog slijedećih čimbenika:

 • Oko radnog mjesta, na primjer uzrokovano uključivanjem velikih snaga ili nepouzdanih električnih uređaja, slomljenim prekidačem ili neispravnim ožičenjem.
 • Izvan radnog mjesta, na primjer zbog nestabilne električne mreže ili udara groma

Ugrađene posebne sigurnosne komponente u elektronici stroja čini ga pouzdanijim u situacijama u kojima napajanje može biti različite kvalitete zbog slijedećih čimbenika:

 • 110 V - 130 V i 45 Hz - 65 Hz
 • 220 V do 240 V i 45 Hz do 65 Hz

Zaštita od oscilacije frekvencije

Kad je frekvencija previsoka (iznad 65 Hz) ili preniska (ispod 45 Hz), motor se neće pokrenuti. Ako frekvencija napajanja padne izvan raspona tijekom bušenja motor će se automatski isključiti. Kada se uspostavi frekvencija u normalnom opsegu, stroj će ponovno raditi normalno.

Prenaponska zaštita

Stroj sa ovom opcijom može izdržati skokove iznad nazivnog napona do 4.000 V (1-2 µs), koji bi mogli biti uzrokovani obližnjim aktivnostima npr. zavarivanjem. Ovisno o vršnoj vrijednosti, možda će biti potrebno zamijeniti ugrađene osigurače, upravljačku jedinicu ili prekidač za napajanje, ali ostali vrijedni dijelovi poput motora i magneta ostati će zaštićeni.
Temptec - 2-stupanjska sila magneta

2-stupanjska sila magneta je zaštitna funkcija, u kojoj se magnetska sila aktivira za 50% kad je magnet uključen i za 100% kada se uključi motor. 50% sile magneta je dovoljno da stroj drži u položaju kada se ne koristi. To osigurava da stroj troši manje energije, generira manje topline i stoga produljuje vijek trajanja.

Integrirani kabel motora

Kućište Euroboor stroja s magnetnim postoljem dizajnirano je za maksimalnu sigurnost i udobnost. Opremljeno je ergonomskom ručkom i integriranim kabelom motora. Integrirani kabel motora nudi povećanu sigurnost jer je kabel u potpunosti ugrađen u okvir. To sprječava rukovatelja da zakači ili otkine kabel. Također sprječava puno nepotrebnih popravaka, a time i dodatne troškove, jer rukovatelj više ne može podizati i nositi stroj pomoću kabela motora, što se često događa u praksi.

Zaštita od pregrijavanja

Zaštita od pregrijavanja je elektronička zaštita od previsoke temperature. Ako temperatura kućišta motora dosegne razinu od 100°C - 105°C, motor će se zaustaviti, ali nakon nekoliko minuta može se ponovno pokrenuti. To osigurava da se stroj ne pregrije i sprječava neočekivani duži zastoj rada i velike troškove popravka.

Glodalice za obradu rubova

Ručne glodalice

Euroboor ručne glodalice za obradu rubova sa snažnim motorom visoke učinkovitosti, preciznom kontrolom, zaštićenim upravljačkim gumbima, zaštitom od preopterećenja, te širokim i mekanim ručkama inovativno su i visokokvalitetno rješenje za obradu metalnih rubova. Model B60S također je pogodna i za obradu nehrđajućeg čelika uz upotrebu vodilice od nehrđajućeg čelika.

Električne i pneumatske ravne brusilice (biax) za obradu metala

Kutne, ravne, biax brusilice

Euroboor ručne glodalice za obradu rubova sa snažnim motorom visoke učinkovitosti, preciznom kontrolom, zaštićenim upravljačkim gumbima, zaštitom od preopterećenja, te širokim i mekanim ručkama inovativno su i visokokvalitetno rješenje za obradu metalnih rubova. Model B60S također je pogodna i za obradu nehrđajućeg čelika uz upotrebu vodilice od nehrđajućeg čelika.

Pile za rezanje metala

Pile za metal

Euroboor stolne tračne pile sa podesivim škripcem i kutom za rezanje cijevi i profila do 125 mm. Regulator konstantne brzine i podesivi graničnik za serijsku proizvodnju. Ručne kružne pile za metal sa stabilnom i robusnom vodilicom, oznakama duljine rezanja i laserskim pokazivačem. Brzina okretaja 2.300 o/min-1, podešavanje kuta rezanja 0-45°, list cirkularne pile do promjera 230 mm i prihvat 25,4 mm.

Industrijski magneti za podizanje tereta

Magneti za dizanje

Euroboor magneti za podizanje konstruirani su s najvećim prioritetom za sigurnost i praktičnu upotreba. Posebna pažnja prema detaljima tijekom postupka proizvodnje omogućuju kombinaciju visoko homogenih magnetskih čvrstoća i lagano rukovanje kako bi u potpunosti iskoristili kapacitet dizalice.

Faktor sigurnosti 3.5

Euroboor alati za dizanje dizajnirani su da izdrže najmanje 3,5 puta veće radno opterećenje od preporučenog, te je svaki magnet za podizanje pojedinačno testiran i isporučen sa zasebnim certifikatom kao dokaz sigurnosti. Također pružaju pouzdane i dosljedne performanse i pod ekstremnim uvjetima.

ModelELM.125ELM.250ELM.500ELM.1000 ELM.2000
Dužina (mm)137199263303414
Širina (mm)6290115150190
Visina (mm)111163185228297
Širina oka (mm)2138425056
Težina (kg)4,410,821,242104,8
Max. radno opterećenje za ravni materijal (kg)12525050010002000
Max. radno opterećenje za cijevi (kg)601252505001000
Min. debljina ploče (mm)1525304055
Min. – Max. promjer cijevi (D)40/8050/100100/250150/380180/450
Max. radna temperatura (°C)< 80< 80< 80< 80< 80

Krunska svrdla HSS, HSS - Cobalt i TCT

Krunska svrdla, krune za metal, kernboreri

Krunska svrdla HSS – High Speed Steel

HSS krunska svrdla s jedinstvenom geometrijom zuba za čisto i brzo bušenje, manje vibracija, glatku površinu rupe i dugi vijek trajanja alata. Oni su bolji i brži od spiralnih svrdla. HSS krunska svrdla se mogu koristiti na svim vrstama strojeva za bušenje s magnetskim postoljem. Široka primjena prilikom bušenja čelika, bakra, aluminija, nehrđajućeg čelika i plastike u obliku ploča ili cijevi. HSS krunska svrdla stekla su veliku popularnost na tržištu. Čitav asortiman dostupan je u raznim specifikacijama koje se mogu prilagoditi prema vašim zahtjevima.

Krunska svrdla HSS Stack

Standardne Euroboor HSS krune imaju geometriju zuba koji su optimizirani za bušenje u jednoslojnim materijalima, osiguravajući najbrže i najbolje performanse bušenja. Za istovremeno bušenje više slojeva materijala koriste se HSS Stack krune sa specijalnom geometrijom zuba. Jedinstveni profil zuba osigurava sigurno i stabilno bušenje sloj po sloj. U kombinaciji sa standardnim performansama i poboljšanim karakteristikama kruna rezultat je glatki prijelaz slojeva, precizni i čisti završni slojevi rupa i ušteda vremena koje tražite.

Krunska svrdla HSS Cobalt

Euroboor HSS Cobalt krune izrađeni su od molibdena – krom – vanadij - volframove legure sa dodatnih 8% kobalta (M42). HSS-Cobalt krune posebno su dizajnirane da ostanu hladne pri bušenju. Sve spirale potpuno su brušene što rezultira superbrzom prodiranju i glatkim rupama u tvrdim materijalima. M42 HSS-Cobalt krunska svrdla široko se koriste u metaloprerađivačkoj industriji zbog veće tvrdoće u odnosu na obična HSS krunska svrdla.

Krunska svrdla TCT - Tungsten Carbide Tipped

Euroboor TCT (SANDVIK) krune namijenjene su za bušenje materijala kao što su HARDOX čelik, nehrđajući čelici i čelika visoke vlačne čvrstoće kao što su željezničke tračnice. Zbog svog sastava i kada se koriste na odgovarajući način, ove krune su manje osjetljive na lomove od standardnih HSS kruna naročito u većim promjerima i duljinama.


Mrežna stranica trgostal-lubenjak.hr koristi kolačiće (cookies) u svrhu analize prometa. Klikom na gumb "Prihvati" ili nastavkom korištenja ove stranice pristajete na korištenje kolačića.
Prihvati Više o kolačićima i promjena njihovih postavki